Spillebillen

Jeg vil nu fortælle om hvordan en ”landsbymor” fra Karlslunde ender med at køre helt til indre København for at tage til musik og sang med sin toårige søn.

I vinter/forår 2018 startede jeg og min søn, Storm, til stimulastik og motorikleg i Karlslunde, lige ved siden af hvor vi bor. På det tidspunkt var Storm 1 år. Når vi tumler rundt på forhindringsbanen og mødes med de andre børn til en samlet aktivitet lyttede vi til noget baby-/børnemusik som jeg ikke har hørt før… og jeg har lyttet til meget! Både som mor hjemme på barsel men også som pædagog i en børnehave.

Jeg blev inspireret til at finde musikken på min egen Spotify og lytte til den sammen med Storm hjemme hos os selv. Musikken kommer fra Spillebillen.

Hvorfor er musikken så god!?

Det, der fanger mig ved deres musik er, at hver sang giver anledning til en leg eller øvelse, som man kan lave sammen med sit barn. De eksempler, jeg kommer med her, er mine fortolkninger af sangene, og sådan som vi bruger dem hjemme hos os. Her er et par eksempler:

“Godmorgen lille fod” – i den sang bevæger man forskellige dele af kroppen. Dette giver barnet kendskab til sin egen krop, og lader barnet opdage hvad det vil sige at trampe med fødderne, vinke med hænderne og kysse med munden. Alle super gode lege for motorik og sprogforståelse.

“Flyvemaskine” – til denne sang leger Storm flyvemaskine i mine arme. Jeg har tidligere lavet et blogindlæg og video om, hvordan vi leger flyvemaskine. Dette er en øvelse som styrker barnets ryg og nakke, giver en fornemmelse for rummet som barnet er i, og stimulerer balancesansen. Jeg har også tænkt at denne sang kunne bruges i forbindelse med leg med faldskærm, hvis man er flere voksne og børn sammen.

“Tik Tak” – denne sang har en fantastisk rytme, og en rytme, som skifter. Vi går til rytmen, synger “tik tak tik tak” sammen, laver fjollede ansigter når der bliver sunget om drilletrolden og gør derefter det, som der bliver sunget, om bl.a. danser, hopper og drejer. Alt dette er med til at udvikle motorikke og sprogforståelsen.

Hele humlen ved disse sange er, at vi som forældre ikke behøver at opfinde den dybe tallerken mht. hvilke øvelser, lege og sange der kan laves sammen med de små babyer og lidt større tumlingebørn – den er allerede opfundet af Spillebillen! Vi skal bare lytte til sangene, lade os inspirere af teksterne og så nyde en sjov tid sammen med vores barn.

Men, hvorfor så køre til København!?

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg interesser mig meget for motorik, sang og leg for babyer og de lidt større tumlingebørn. Jeg elsker at søge inspiration og udvikle mig via andre dygtige mennesker, og det allerbedste er når jeg kan gøre det sammen med min søn. Jeg har derfor holdt godt øje med Spillebillens hjemmeside og især deres holdplan, og da der kom et hold som passede til vores familieplan var det bare med at tilmelde sig i en fart.

Udfordringerne

Da vi skal afsted første gang, kan jeg godt se, at vi løber ind i lidt udfordringer. Jeg havde egentlig tænkt mig, at vi skulle tage toget ind til København, da det kan være meget svært at finde en p-plads og at jeg også synes det kunne være hyggeligt at have en togtur sammen med Storm. Middagsluren – Men! Jeg har en søn som står meget tidligt op om morgenen, sådan cirka kl. 5.30, hver dag. Og kl. 10.00 når holdet hos Spillebillen skal begynde, er han træt og klar til middagslur kort tid efter. Han kan ikke være i sin barnevogn mere (jeg har en meget stor og lang toårig dreng), så middagsluren er hjemme i hans seng. Derfor skulle vi kunne komme hjem meget hurtigt, og ikke først have en togtur på en times tid hjem.
P-plads – Vi skal altså afsted med bilen. For at holde ham vågen i bilen på vej ind til Spillebillen har vi hygget med en madpakke med fx. æblestykker og rugbrødsmadder. Vi har kørt afsted i god tid for at være sikre på at kunne finde en p-plads inden holdet hos Spillebillen starter. Helt vildt utroligt er det altså lykkedes os at finde en p-plads i kort gåafstand fra Spillebillen, hver gang! Jeg fortår det ikke rigtigt, for der har godt nok ikke været mange p-pladser at tage af, men på en aller anden heldig måde har vi hver gang fundet en enkelt ledig plads tæt ved. Jeg har haft klapvognen med i bagagerummet og så har vi trillet roligt afsted.
Et lille sted – Spillebillen er et hyggeligt, lille sted. Børnevenligt, lyst og rart. Men, ikke ret stort – i hvert fald ikke når man kommer fra kæmpe gymnastikhaller med højt til loftet og god plads i Karlsunde og Tune. Som jeg har skrevet om tidligere går Storm og jeg til gymnastik i Tune og Karlslunde hvor der er god plads til løb og leg. Det fungerer fint hos Spillebillen, når vi sidder på madrasserne og synger, men da en lille forhindringsbane bliver sat op, kan jeg godt se og mærke på Storm at han er vant til meget større plads, større forhindringer og meget længere baner. 1-2-3 så er han gennem banen uden min hjælp og klar til en tur mere… De andre børn holder deres forældre i hånden og har brug for tid til at komme over forhindringerne, hvilket er helt okay, for vi har alle noget vi er øvet i og noget som vi ikke er så øvet i. Jeg snakker med Storm om at kunne stå i kø, hvilket også lykkedes, og når det bliver for svært for ham, slår vi kolbøtter på madrasserne ved siden af.

Tak for legen

Først og fremmest er jeg stor fan af Spillebillens musik, viden og arbejde med børn.

1- Storm og jeg har nydt kvalitetstiden sammen.

2- Storm og jeg er blevet udfordret på nogle områder m.h.t. sang, musik og koncentration som vi ikke har prøvet sammen før.

3- Måske, kommer vi ind og leger med igen en anden gang – for vi er nemlig heldige at have hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.