Balancepuderne

Jeg tager engang imellem et lille smut igennem en ”Tiger butik”, for at se hvad de har på hylderne af spændende ting og sager, som kan bruges til motorik og leg.
Jeg har både fundet faldskærm, sæbebobler og lysende-blinkende-lygter, hvilket alt sammen er noget jeg gerne vil skrive om i andre blogindlæg, men denne dag fandt jeg sjove og farverige balancepuder. Sjove fordi de har en spændende overflade med bløde pigge, sjove fordi de har flotte farver og sjove fordi de bare er smadder udfordrende at lege på og at udforske.

Da jeg indkøbte balancepuderne var de egentligt tiltænkt til brug af lidt større børn 2-4 år.

Jeg har nemlig en drøm om at starte ”tumletid hold” op med børn i alderen 1,5-3,5 år. Et hold hvor børnene kan blive udfordret, sammen med en forældre, motorisk, stimuleret pædagogisk og udviklet sprogligt med lege, sange og aktiviteter.

Nå, men denne drøm er stadig bare en drøm.
Jeg har balancepuderne med hjem og min dreng får hurtigt øje på dem. Han er nysgerrig. Jeg lader ham udforske dem… måske kan han lære mig noget! Og jo! Det kunne han!
Han lægger dem straks ud på gulvet og begynder at gå frem og tilbage på dem. Kort tid efter hiver han strømperne af, han skal da lige mærke de bløde pigge på den bare hud. En fantastisk måde at lade kroppen sanse på. Jeg sidder og observerer ham, støtter ham med en hjælpende hånd når det kniber med balancen og klapper når han begejstret klapper af sig selv.
Balancepuderne har nu fået en fast plads i stuen sammen med de grønne madrasser (læs tidligere blogindlæg om de grønne madrasser)… og til den nysgerrige læser viser jeg også gerne et billede af vores motorik hylde i stuen.
Flere gange om ugen bliver madrasser og balancepuderne taget frem og lagt på gulvet i en lang forhindringsbane, om sommeren ude og nu, til efteråret, inde. Min dreng går stolt og koncentreret frem og tilbage, flytter rundt, siger rød, grøn, blå og udfordrer sine egne motoriske grænser alt imens jeg hepper, guider, afprøver hans bane og klapper i takt med hans begejstring.

Her kan i se min dreng eksperimentere med balancepuderne en dejlig sommerdag i haven.

Her er et forslag til hvordan balancepuderne kan bruges inde og ude – rigtig god fornøjelse – og giv mig meget gerne besked om hvad i bruger til motorik og leg i hverdagen – I er så heldige at have hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.