“Bølger, bølger, bølger!”

Dejlige, bløde og sjove bølger. Er det noget, dit barn kender til?

Jeg oplever ofte at børn først stifter bekendskab med bølger, når de ser havet, og kan forstå bølgerne, der bruser eller når de er så heldige at opleve en farvet faldskærm i børnehaven eller til gymnastik, hvor der kan leges under og overnpå faldskærmen.

Min dreng og jeg har ofte været på stranden, også i blæsevejr, men det, som har været spændende for ham, på det tidspunkt, har været de blop, de små sten gav, når han kastede dem i vandet, eller hullerne mellem brædderne på badebroen, hvilket er nogle fantastiske ting at undersøge.

Da vi var til et motorikarrangement, kom den farvede faldskærm frem, og jeg glædede mig til at give ham oplevelsen af at mærke stoffet bølge og glæden ved at fange bølgerne sammen med de andre børn, der deltog i arrangementet. Det var bare overhovedet ikke interessant for ham… I stedet gik han over til den skumrutsjebane, som vi havde leget med forinden, og snuppede 7-8 ture mere på den!

Da vi kom hjem efter motorikarrangementet, skulle lidt praktisk i huset klares, deriblandt skift af sengetøj. Han er altid med i mine huslige gøremål og at det snavsede sengetøj bliver smidt på gulvet mens det rene kommer på dynerne er altid en fest. Der bliver hoppet, puttet bamser og gået ture rundt i huset med sengetøjet. Da turen kom til det kedelige, hvide og lidt halvgamle stræklagen, gik jeg i gang med at sætte det fast omkring hjørnerne. Det første hjørne, det andet hjørne, og da jeg kom til det tredje hjørne, kom der luft under lagenet, og dét så min dreng!
Han hoppede op i sengen og sagde: “Igen!” og så blev der lavet bølger med lagnet – mange bølger. Alt i alt tog det små to timer at skifte sengetøj på sengen, fordi vi legede med bølger, masser af bølger og vi havde en fest imens.

Jeg takker min opfindsomme og nysgerrige dreng for at hjælpe mig med at hjælpe ham til at opdage, hvad bølger er, og den følelse det bløde stof med luft i, giver på huden. De grin, man får sammen og snakke vi har omkring, hvor kanten på sengen er, at man skal passe på ikke at falde ned, og at man kan være ovenpå – og nedenunder lagnet, og den forskel det giver med lyset.

Nu bliver jeg selv nysgerrig på, hvordan bølgerne vil blive oplevet med et farvet lagen… Mon ikke vores seng snart skal have et nyt lagen i blå eller rød eller gul.

Skriv til mig, og lad mig høre, hvordan I oplever bølger.

Rigtigt god fornøjelse, I er heldige at have hinanden.

 

Her tænker du på ““Bølger, bølger, bølger!””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.