Uden mad og drikke, duer helten ikke!

Når der bliver leget, sunget og tumlet skal der også noget god og fornuftig mad til. Jeg vil derfor dele en lille mellemmåltids opskrift med jer, som vi er meget glade for hjemme hos os.
Opskriften har jeg fået fra Hudeplejecentret i Greve i forbindelse med et kostforløb.
Storm er med i køkkenet og med til at smage på de forskellige ingredienser efterhånden som de bliver hældt i foodprocesseren… åhhh jo, han har både smagt på husk, chiafrø, koksolie og vaniliesukker… det sidste var dog det mest interessante!
Han følger spændt med når alt bliver målt af, talt og hældt op i foodprocesseren. Jeg nyder at have ham med i køkkenet. Jeg er ikke den store kok, så for mig er det fantastisk at have en lille dreng med, som synes det er spændende, hvilket gør madlavningen meget sjovere. Når alle ingredienser er hældt i, får Storm lov til at tænde og slukke for foodprocesseren, imens finder jeg en pande frem og kokosolien som skal bruges der på. Vi snakker om at panden bliver varm. Sommetider sidder han og kigger på at pandekagerne tager farve og andre gange vil han gerne ned og lege.

Så snart første hold pandekager er færdige og nedkølet laver jeg en lille tallerken til ham, som består af 1-2 bananpandekager og lidt frisk frugt og et glas vand. Hvis han leger får han maden over til legen, så han kan gå og små-hygge-spise imens han leger og hvis han vil op på køkkenbordet får han lov til at sidde der og spise imens jeg laver resten af bananpandekagerne.

For mig behøver dette måltid ikke at være et måltid som SKAL spises ved et bord på en stol, det må godt forbindes med leg og hygge og samtidig give sund og god energi.

Her er opskriften:

Bananpandekager

1 banan

2 æg

2 spsk. Fiberhusk

1 spsk. chiafrø

Lidt vanilliepulver

Blend det hele sammen i en foodprocesser

Steg små klatter i lidt kokosolie på en pande. Spis dem som mellemmåltider med lidt frisk frugt.

Jeg laver ofte dobbeltportion, for så er der lidt banapandekager til dagen efter. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ofte også tager et par stykke med på arbejde.

En lille billedecollage af vores lille bananpandekage-proces.

Rigtig god fornøjelse, og velbekomme…

Skriv endelig hvis i har spørgsmål eller kommentarer, tak for at i læste med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.