Lille Peter Edderkop

 

Det kan godt være lidt svært at komme i gang med leg, sang og sprogstimulering på puslebordet, hvis man ikke lige er vant til at benytte sig af den slags. Derfor vil jeg vise, at en god gammel klassiker også sagtens kan bruges. Man behøver ikke store musikinstrumenter, den fedeste sangstemme og store fagter.. mindre kan bestemt også gøres. Det vil jeg vise med denne video hvor jeg synger ”Lille Peter edderkop” med fagter. De fagter vi normalt bruger til sangen benytter jeg mig af, men tager dem ned i spædbarn/tumling højde og skaber øjenkontakt.

Tekst + fagter:

”Lille Peter edderkop kravlede op af muren” (edderkoppen, som man laver med fingrene, giver barnet noget at kigge på og lade blikket følge. Det er tydeligt at min dreng er begyndt at efterligne min edderkop med fingrene hvilket stimulerer hans motorik i fingrene).

”Så kom regnen og skyllede Peter ned” (fingrene trommer blidt på barnet, hvilket giver en dejlig og sjov berøring for barnet, og så kan man få et lille grin sammen)

”Så kom solen og tørrede Peters krop” (håndfladerne berører hele barnet, hvilket giver en dejlig og rolig fornemmelse for barnets krop, men uden at det kildrer og bliver for voldsomt)

”Lille Peter edderkop kravlede atter op” (Barnet skal igen følge fingrene med blikket og kan selv øve sig i fingermotorikken)

Kast jer ud i det – I er heldige at have hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.