Den vigtige forforståelse

Inden jeg kaster mig selv, jer og jeres dejlige babyer ud i alle mulige øvelser, er det vigtigt for mig at i har en forforståelse for hvad der ALTID skal være i fokus. Jeg vil skrive et sæt retningslinjer som man, som den voksne forældre, altid skal huske på og have med i alle øvelser og lege.

Først og fremmest… Mine øvelser og blogindlæg vil være præget af mit pædagogiske syn.

Retningslinjer:

  • Babyer udvikler sig forskelligt og i forskelligt tempo, lad vær med at sammenligne din baby med andres eller de børn du har i forvejen. Nogle udvikler sig hurtigt motorisk, nogle er hurtigere til at udvikle sproget og andre babyer har bare brug for lidt mere tid… giv dem tid!
  • Respekter de signaler din baby sender når du leger, synger og tumler med din baby. Det er ikke altid at baby er klar på leg og sang, der kan være tænder på vej, sygdom, træthed eller sult… og igen… når baby inviterer dig til leg og sang så grib nuet og hyg jer!
  • Der skal altid være øjenkontakt. Selvfølgelig kigger vi ikke hinanden dybt i øjnene konstant, men der skal være en øjenkontakt on/off så man er sikker på, som voksen, at baby er klar på hvad der skal foregå og at baby har set hvem det er som er ved at tumle og lege med baby.
  • Tving aldrig bevægelserne igennem, alle øvelser skal være sjove og smertefrie. Giv baby tid til at følge med i øvelserne. Det er ikke altid at baby er klar på at bøje og strække benene i det tempo vi sætter for dagen, så må man sætte tempoet ned så muskler led og knogler kan følge med og blive motioneret korrekt.
  • Tal opmuntrende til din baby under alle øvelserne, det vil øge din babys interesse for legen. Baby fornemmer meget mere end vi går og tror, så hvis mor/far er begejstrede og glade bliver baby begejstret og glad og synes at ”det der bevægelse, det er da meget sjovt”.
  • Stop øvelsen hvis din baby begynder at græde eller vride sig. Prøv igen senere eller en anden dag.
  • Kontakt professionelle, ved bekymring eller mistanke om fysiske eller psykiske udfordringer eller skader.

Hvis der er nogle retningslinjer du tænker jeg har glemt, må du meget gerne skrive dem til mig. Jeg vil så hjertens gerne lytte til dig.

Og når alt det er sagt, vil jeg bare sige rigtig god fornøjelse til dig og din baby. Nyd tiden sammen – i er heldige at have hinanden.

2 meninger om “Den vigtige forforståelse”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.